Нидерландия и Германия подновяват старото си съперничество

Спорт
11:34 - 10 Септември 2024
596
Нидерландия и Германия подновяват старото си съперничество

Последна порция мачове от първия цикъл срещи в поредното издание на турнира Лига на нациите предстои да се изиграе днес.

В безспорно най-интригуващия сблъсък Нидерландия е домакин на Германия в мач от Група 3, Лига А, на надпреварата. Срещата на „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам започва в 21:45 часа българско време.

И двата отбора стартираха с убедителни победи. „Лалетата“ имаха известни колебания срещу Босна и Херцеговина, но в крайна сметка ликуваха с 5:2 пред собствена публика, докато Бундестимът разби Унгария с 5:0 в Дюселдорф.

Съперничеството между двата тима датира от много отдавна, като общата статистика сочи предимство за Маншафта – 17 на 12 победи в полза на германците, включително тази във финала на Мондиал 1974 в Мюнхен. Равенствата са 17, а головата разлика е 87:77 в полза на Германия.

За последно двата отбора се срещнаха през март тази година във Франкфурт, когато Бундестимът се наложи с 2:1 в контролна среща.

Изцяло италианска бригада ще ръководи сблъсъка в Амстердам. Давиде Маса е главен арбитър, с помощници Филипо Мели и Стефано Аласио. Ермано Фелисиани е четвърти съдия, а на ВАР ще оперират Алеандро Ди Паоло, с асистент Валерио Марини.

В друг мач, но от Група 2, Лига В, Англия е домакин на Финландия. „Трите лъва“ стартираха периода след напускането на Гарет Саутгейт с успех над Република Ирландия с 2:0 под ръководството на временния селекционер Лий Карсли.

31-годишният нападател Хари Кейн, който е реализатор номер 1 в историята на англичаните, се очаква да започне като титуляр в своя юбилеен мач номер 100 с екипа на националния отбор.

Програма за мачовете от Лигата на нациите във вторник:

Група 3, Лига А:

21:45: Унгария – Босна и Херцеговина, Нидерландия – Германия

Група 1, Лига В:

21:45: Албания – Грузия, Чехия – Украйна

Група 2, Лига В:

21:45: Англия – Финландия, Република Ирландия – Гърция

Група 4, Лига С:

19:00: Латвия – Фарьорски острови

21:45: Северна Македония – Армения

Група 2, Лига D:

21:45: Андора – Малта.