Ники Илиев се завръща в театъра като отец Ередия

Нещо за четене
09:15 - 16 Януари 2020
2564
Ники Илиев се завръща в театъра като отец Ередия

След 10-годишна пауза Ники Илиев облича расо и се завръща в театъра в ролята на йезуитския свещеник отец Ередия от „Осъдени души” по Димитър Димов. Спектакълът е дело на неговия баща – известния театрален режисьор Бойко Илиев и се поставя в Шуменския театър.

В последните години името на Илиев се спряга все по-често като кинорежисьор и продуцент, но този път в театъра ще е отново актьор. Премиерата на спектакъла ще в София на 12 февруари на сцената на Нов театър НДК, чийто директор е Бойко Илиев.

В спектакъла Ники Илиев ще си партнира с Елена Петрова, която ще се превъплъти в образа на Фани Хорн. Любомир Ковачев пък ще е французинът д-р Жак Мюрие.

Наскоро Илиев сподели пред "Монитор", че много пъти е гледал филма на Въло Радев с Ян Енглерт като Ередия, но в навечерието на репетициите за спектакъла не смее да го гледа, да не би да започне несъзнателно да имитира играта на магнетичния поляк.

В първите дни на 2020 г. стана ясно, че най-гледаният филм за 2019 г. е “Завръщане” на Ники Илиев. Той беше номер едно по кината в 7 поредни седмици, като са го гледали 91 018 души. В лентата за последно игра легендарният Стефан Данаилов, който ни напусна преди два месеца. Там Ламбо беше дядо на Ники Илиев и екранния му братовчед Башар Рахал.