Ники М.: Край, приключвам с Левски!

В неделя ще е последният ми мач със синия екип, призна вратарят

Спорт
17:51 - 23 Май 2024
10124
Ники М.: Край, приключвам с Левски!

"От мен това беше всичко за Левски. Имах разговор с ръководството и тогава решихме и двете страни договорът да не бъде подновяван. В неделя ще ми бъде последният мач като професионален футболист на Левски", заяви капитанът на Левски Николай Михайлов.

"След 20 години, защото дебютирах през 2004г., е време да си взема довиждане като футболист. Вече в бъдеще ще видим дали пътищата ни ще се срещнат отново", започна Николай Михайлов.

Прощалният му двубой за Левски ще е срещу Лудогорец.

Вратарят се обърна към феновете и заяви: „За мен това бе всичко за Левски, обичам ви и до нови срещи“.

Капитанът говори за трудностите, през които е преминал, както и за щастливите моменти със синята фланелка, както и за своето бъдеще отвъд този сезон.

„Има нещо, което се организира. Пази се в тайна от мен. След толкова години вярна служба, за мен Левски е единствено любов. Подготвили сме доста изненади за феновете, които разочаровахме с резултатите ни и позицията в първенството. Има една горчилка от това, че не можах да се сбогувам с тях по позитивен начин, защото резултатите на отговорят на това колко голям клуб е Левски.

Надявам се в неделя да бъде един футболен празник срещу шампиона на България. Ще стартирам мача, ще пазя 13 минути, защото това е любимият ми номер, след това ще дам път на моите млади колеги, които ще поемат щафетата от тук нататък“, каза още капитанът на Левски.

„Има само любов, аз съм щастлив и доволен от своята кариера извън в България, казвам го със съжаление. С Левски от моето прибиране... дойдох с голямо желание да помогна с това, което постигнах в чужбина. Защото в Европа постигнах почти всичко, на което бях способен, като се почне от това да бъда шампион, да спечеля Купа и Суперкупа, да спечеля индивидуална награда за най-добър вратар и то в чуждо първенство.

Играх в Шампионска лига, излизал съм от групи, стигнах до четвъртфинал в Лига Европа. Аз съм доволен от това, което успях да постигна на европейската сцена. Над 10 години играх в чужбина и се прибрах в Левски.

Тогава имах няколко оферти, но чувствах, че имам несвършена работа и с идването на Станимир Стоилов донякъде зарадвахме фенове със спечелената Купа на България. Но така и не успяхме да станем шампиони, за което съжалявам“, коментира вратарят.

„Ако трябва да бъда честен, нямах късмет, защото хванах най-тежките години в цялата история на Левски. Аз освен футболист, съм голям фен на Левски и го обичам. Моята фамилия е на „Герена“ от над 60 години. Парите, имаше сложни моменти, имаше момент, в който бях президент.

Имаше моменти, в които няколко човека, които бяхме играли в чужбина не взимахме заплати не няколко месеца, а половин година. Освен това от моята заплата се плащаше на персонал. Левски за мен винаги е бил кауза, а не финансово средство. Отделно да не забравяме, че в Левски не съм получавал голяма заплата. От финансова гледна точка всичко е честно“, коментира той рлез dsport.

„Естествено, че има различни чувства от феновете, едни ме обичат, а други ме мразят. Не може всички във времето да бъдем щастливи. Винаги съм давал всичко от себе си на и извън терена. Преглътнал съм много неща в името на Левски през тези години, за да не правя проблем. Не мога да кажа, че целият период би беше щастлив. Но факт е, че периодът беше тежък за всички. Радостното е, че клубът е в едно стабилно състояние“, заяви Михайлов.

„Аз научих много млади футболисти, какво да очакват от футбола и живота. Помагал съм на вратарите да се развиват. Чувствам се в едно добро здравословно състояние, но когато не пазиш – не се чувстваш добре.

Няма смисъл тази агония да продължава, като не се чувстваш щастлив. Няма смисъл да бъде по този начин. Мен винаги ме е държало жив да дойде уикенда и да застана под рамката. Пожелах на Пламен Андреев, защото с него сме много близки, дай Боже да направи така желания от него трансфер и да успее да чуе химна на Шампионска лига в чужбина“, заяви Ники Михайлов.

„През последните години се занижи очакването към българските футболисти. Радвам се, че все още има добри българи в чужбина. Кирил Десподов стана шампион на Гърция, искам да му честитя. Колкото повече български футболисти излязат в чужбина и играят на европейската сцена, толкова повече българския футбол ще успява. По този начин ще се помогне и на националния отбор и ще бъдат развързани ръцете на селекционера“, коментира Михайлов.

„Най-големият парадокс е, че преди няколко дни ми отправиха оферта от клуб от Първа лига, но не искам да коментирам, защото е излишно. В България трудно да играя за друг отбор, така че вероятно този вариант ще отпадне. Като мине мачът в неделя, ще искам да обърна малко внимание на семейството си и новородената ми дъщеричка. Искам да им обърна внимание и после ще помисля дали си заслужава да продължа кариерата си. Това го оставям като отворен процес. Не виждам как мога да облека фланелка на друг български клуб“, призна Николай Михайлов.

„Аз не случайно първо завърших магистратура за спортен мениджмънт в УЕФА. Ще завърша и висшето си образование в НСА. Аз винаги съм се осланял на факти, че трябва да бъда подготвен за нещата, които ме очакват след футбола, като това време наближава.

Дали ще сменя спортната екипировка с по-официални дрехи, а дали това ще бъде свързано в Левски няма как да кажа. Имало е няколко разговора, но нищо конкретно. Ако има нещо, няма как да остане скрито от „синята“ общност. Ако ръководството иска да остана да помагам, това за мен е приоритет, защото обичам Левски. Вече времето ще покаже върху какво ще се спра“, каза още той.

„Искам да кажа, че целият ми съзнателен живот е минал на мен и моята фамилия да помагаме на Левски. Да се състезаваме на най-високо ниво. Левски е само непоправима любов. Един огромен поклон пред най-великата публика в България, а и не само, защото съм играл на много стадиони до 80-90 хиляди души.

Това, което публиката на Левски може да направи на един стадион, е много повече от това, което други. Не го казвам само говоря празни приказки, а това е истината. Благодаря за подкрепата, критиките, за всички хубави и лоши времената. „Синята“ публика завинаги ще бъде в моето сърце, както за мен, така и за моето семейство. Винаги ще останат с огромно топло и хубаво чувство към Левски. Надявам се на един позитивен мач в неделя. Обичам ви и до нови срещи“, се обърна Николай Михайлов към феновете на Левски.