Никой не иска да е кмет в търговищкото село Ралица

В населеното място трябва да се проведат частични местни избори след указ на президента

Новини
09:30 - 29 Октомври 2023
3079
Никой не иска да е кмет в търговищкото село Ралица

Търговищко село остана без кандидати за кмет. Никой не иска да управлява с. Ралица. В ЦИК няма постъпили заявления с кандидати за кмет. 250 те избиратели в селото днес гласуват само за общински съветници и кмет на Търговище, предава БНТ.

Еуфорията от предизборната кампания този път е подминала населеното място. Няма плакати с кандидати за кмет, улиците са пусти, магазинът затворен. Местните обаче имат обяснение защо никой не иска да поеме отговорност за селото.

"Било много малко заплащането", заяви Снежана Найденова.

"Аз съм с основно образование, къде кмет ще ставам. Трябва да има някой тука, който да е учен, който обича политиката, а не някой от селото копае, сее там, той хал хабер си няма от нищо", каза Василка Иванова.

„Гражданите все пак решават дали да се кандидатират или не. На следващите избори някой може да размисли и да се кандидатира“, уточни председателят на ОИК - Търговище, Диана Игнатова.
Докато се намерят смелчаци, кметският пост ще продължи да заема Тошко Денев. Зад гърба си има пет мандата, но казва, че годините вече му тежат. Признава, че не всичко, което планувал е изпълнил.

"Уличната пътна мрежа частично се решава, но не е това, което хората искат", обясни кметският наместник на с. Ралица, Тошко Денев.

"Селото отива на кино, няма поминък, младите какво да правят тука?", каза Захари Николов.

В селото трябва да се проведат частични местни избори след указ на президента.

Според преброяването през 2022 г. в село Ралица живеят 268 души.