Никола Минчев: Америка не ни натиска за съюз с ГЕРБ

Няма да избягам от отговорност, ако бъда избран за премиер, обясни бившият парламентарен шеф

Новини
21:11 - 15 Юли 2022
3155
Никола Минчев: Америка не ни натиска за съюз с ГЕРБ

Ще положим сериозни усилия да има кабинет в рамките на третия мандат. Даваме си сметка, че най-важното е да има работещ парламент, защото има много закони, които трябва да бъдат приети, за да усвоят плащанията по Плана за възстановяване. Това заяви бившият парламентарен шеф Никола Минчев "Панорама" на БНТ.

Дали ПП биха жертвали Кирил Петков и Асен Василев в следваща управленска конструкция?  "Най-важното за ПП не са личните постове, а програмата. Имаме управленска и законодателна програма, припознати от ДБ и БСП. Това е първата стъпка. Ако може да се обединим около тази програма, може да дойде и разговор за конкретните постове.", отговори на въпроса Минчев.

Показали сме, че постовете не са най-важни за нас и Кирил Петков го показа, като се оттегли, добави той.

На въпроса дали би поел поста на следващия премиер, Минчев заяви: "Това би било решение на ПП, няма да взема подобно решение еднолично. Няма да избягам от отговорност, ако се вземе такова решение.", отвърна експарламентарният шеф.

Категорично сме отбор и решаваме въпросите екипно, добави той.

Дали има натиск от Америка за съюз с ГЕРБ?

Аз лично в подобен разговор не съм участвал и не съм усетил такъв натиск. Отговорът е "Не", уточни Минчев.

Променихме България –пенсиите са вдигнати с цифра, непозната от 12 години, ръстът на индустриалното производство е първи в ЕС. Прекратихме енергийната зависимост от Русия, отчете успехите на управлението „Петков” Никола Минчев.

Не, няма да има студена зима, обеща Минчев във връзка с кризата с газа. България в рамките на ЕС ще се справи, увери той.