Никола Минчев: Предложението Митов да е външен м инистър е силно политическо

Новини
16:07 - 16 Април 2024
1775
Никола Минчев: Предложението Митов да е външен министър е силно политическо

"Изненадващо е седмица след съставянето на служебния кабинет да се правят предложения за промени от страна на министър-председателя."

Това заяви шефът на временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса и депутат от ПП-ДБ Никола Минчев за рокадите в служебния кабинет на Димитър Главчев - смяната на външния министър Стефан Димитров с Даниел Митов.

Минчев посочи, че предложеното ново име за нов външен министър е зам.-председател на ГЕРБ и е доста силно политическо назначение. Самият факт, че се номинира за нов външен министър заместник-председател на ГЕРБ, е сериозен ход, посочи Минчев.

За проведеното заседание на временната комисия за Нотариуса, Минчев определи заседанието като "саботаж" поради факта, че се е явил само бившия главен прокурор Иван Гешев. "Заседанието се оказа пълен майтап и попадна в "Шоуто на сценаристите" и като гледам отговорите на господин Гешев и той беше в предизборна кампания, отколкото да дава отговори", добави Никола Минчев.

Минчев уточни, че повече на заседанието на временната комисия няма да бъдат канени изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов и бившият обвинител номер едно Сотир Цацаров.