Никола Минчев: Виждал съм по погледа на депутати от ИТН, че не са съгласни с политиката на лидера си

Новини
08:50 - 09 Юни 2022
3108
Никола Минчев: Виждал съм по погледа на депутати от ИТН, че не са съгласни с политиката на лидера си

"В рамките на Народното събрание промяната в броя партньори в коалицията означава, че нямаме необходимите 121 гласа, които винаги са необходими. Те са изискуеми, за да провеждаме политика и реформи.

До момента от гледна точка на НС няма промяна в персоналния състав на МС. Само НС е органът, който решава промените в МС", каза по БТВ "Тази сутрин" Никола Минчев, председател на НС.

"Предстои да се види доколко говорим за сериозна политическа криза, защото в момента имаме ясни 109 гласа в пленарната зала от ПП, от БСП и ДБ. От там нататък би могло да се стигне отново до мнозинство в Пленарната зала, когато народни представители не са съгласни с политиката, водената от тяхната формация и не следват нейната повеля.

Оптимизмът ми идва от разговори с народни представители. Те показват че не всички народни представители са съгласни с политиката на лидерите на формацията. То се вижда и в погледа им кога са съгласни и кога не с предприети действия. Може би е дошъл моментът да се изявят. Те не са предатели, а хора, които са влезли в политиката да направят нещо добро и смислено."