Николай Бареков за Lupa.bg: Разминах се с ада в Шри Ланка, спирам командировките

У нас
15:41 - 26 Април 2019
4467
Николай Бареков за Lupa.bg: Разминах се с ада в Шри Ланка, спирам командировките

„Само седмица преди атентатите бях в Шри Ланка на Парламентарния форум Европа -Азия. На това събитие имах срещи с премиера и президента на Шри Ланка. Атентатите станаха на същото място в същите хотели. Адът се отприщи точно в този район, защото хотелите са на метри един от друг, но се разминах”. Това призна пред Lupa.bg евродепутатът Николай Бареков по повод зловещите атаки.

Николай Бареков с премиера и президента на Шри Ланка точно седмица преди кървавата баня

„В края на 2018-а също минах на косъм от кошмара, защото бях на площада в Страсбург по време на кървавата баня на Коледния базар, завършила с три жертви и 12 ранени. Затова и ще поогранича пътуванията след изборите и ще си стоя при жената и децата, не искам да дърпам дявола за опашката”, отсече журналистът.

Бареков използва повода да се похвали, че е единственият българин, член на тази Парламентарна асамблея, в която участват депутати от всички европейски и азиатски държави.

„Аз съм втори в листата за евровота, водач е журналистът и мой колега от ефира Димитър Байрактаров. Решението беше взето на семеен консилиум, на който гласувахме всички – жена ми и децата. Резултатът бе 5:0 в полза на това да не се боря за нов мандат в ЕП, за да си остава вкъщи и да се грижа за семейството, което не ме виждаше много покрай работата през последните години”, призна Николай Бареков.