Николай Денков: Борисов и Пеевски са длъжни да направят правителство

Резултатите от изборите ни отредиха ясна роля на политическа опозиция, заяви експремиерът

Новини
09:34 - 19 Юни 2024
3369
Николай Денков: Борисов и Пеевски са длъжни да направят правителство

Всяко Народно събрание трябва да започва с надежда – че ще бъде избрано правителство, което да работи в полза на хората. Че ще приеме закони от полза за държавата. За съжаление, с всеки следващи избори тази надежда бързо избледняват.

Всяка политическа сила която свали правителство  без да е готови да създаде такова, носи двойна и тройна отговорност.- В последните 6 избора само ПП-ДБ успяхме да съставим редовни правителства, и то два пъти. Никоя друга политическа сила не пое тази отговорност и затова сега плащаме висока цена.

Тези всички социални показатели показват, че тези редовни правителства придвижиха България към средноевропейските нива. Това правиха правителствата на ГЕРБ, но бяха свален,за да може Борисов и Пеевски да тиражират, че те единствено могат да управляват.

Всъщност ГЕРБ и ДПС получиха това, което искаха – възможност да съставят правителство, като Борисов и Пеевски да имат решаваща дума.

Сега е време да поемат политическата отговорност и да съставят правителство, защото нямат зад кого да се скрият. Длъжни са да вземат решение, не да се правят на жертви, отсече Денков.

Уважаваме избирателите и си взимаме поуки за грешките, които направихме. Ще работим последователно и упорито, за да върнем доверието на избирателите.

Резултатите от изборите ни отредиха ясна роля на политическа опозиция, заяви Денков.

Снимка: Агнес Методиева