Николай Киров става старши треньор на Спартак 1918 Варна

От клуба излязоха със специално съобщение

Спорт
21:12 - 20 Октомври 2024
1204
Николай Киров става старши треньор на Спартак 1918 Варна

Николай Киров ще бъде назначен за старши треньор на Спартак 1918 Варна, съобщават от варненския клуб в обръщение към привържениците си, подписано от изпълнителния директор Иван Кирилов. В него се уточнява, че длъжността технически директор ще бъде поета от Панайот Кискинов.

Последните три мача отборът на Спартак 1918 Варна бе воден от треньора на втория отбор Иван Цветанов, след като в края на септември президентът Павлин Николов обяви, че прекратява финансирането на клуба. Причината за това бяха инциденти по време на тренировката на тима, предизвикани от фенове на отбора, които я прекъснаха и нападнаха тогавашния наставник Кириакос Георгиу. Преди това Цветанов води Спартак 1918 Варна и при нулевото равенство срещу Левски в 7-мия кръг, след като тогавашният треньор Александър Томаш напусна в посока ЦСКА-София.

Ето и пълния текст на обръщението на изпълнителния директор Иван Кирилов.

„Уважаеми привърженици на Спартак Варна,

В последните две седмици станахме свидетели на множество коментари и действия, които създават излишно напрежение около клуба. Някои се опитаха да се представят като спасители, използвайки името на Спартак за личен имидж.

Спартак Варна обаче е институция с дълбоки корени и славна история, която ще пребъде. За съжаление, непрестанните и негативни коментари в медиите не допринасят за доброто на клуба и бяха една от причините за събитията в Стара Загора.

Тази негативна атмосфера неизбежно се отразява на футболистите и, макар че това не е оправдание, аз лично ги оправдавам. Затова за пореден път отправям призив към всички, които наистина са съпричастни към клуба – прекратете ненужните медийни изяви и нека дадем на отбора нужното спокойствие.

В отговор на създалата се ситуация, за да върнем Спартак на победния път, сме взели решение да назначим нов технически директор и нов старши треньор. От понеделник Панайот Кискинов ще поеме длъжността на технически директор, а Николай Киров ще бъде новият старши треньор на отбора.“

С уважение, Иван Кирилов - изпълнителен директор на ФК Спартак Варна.

"Cоколите" в петък отстъпиха с 0:3 на Берое (Стара Загора) в среща от пренасрочения 8-и кръг на първенството и заемат 5-о място в класирането на Първа лига с 21 точки.