Николай Марков: Една политическа сила си вдигна цената, ще видим утре дали са се разбрали

Исках да задам въпроси на Борисов, не на контактната група, заяви основателят на "Величие"

Новини
12:57 - 19 Юни 2024
3260
Николай Марков: Една политическа сила си вдигна цената, ще видим утре дали са се разбрали

Ние не играем. Това не е игра. Вие можете ли да взимате решения без да знаете за какво? Аз исках да чуя от г-н Борисов, да задам въпроси. Той е политически лидер и той носи отговорност, не контактната му група.

Това заяви пред журналисти Николай Марков, съосновател на партия "Величие", след прекратяването на днешното заседание.

Марков посочи, че от партията поискаха среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а не с преговорния екип, включващ Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева.

"Контактната група си е контактна група. Аз исках да чуя от г-н Борисов, да задам въпроси. Той е политически лидер и той носи отговорност, не контактната му група", каза той.

Според него вероятно след това, което се случи в пленарна зала, че няма да има правителство и парламент.

"Вие виждате, че една политическа сила си вдигна цената, заради което се случи това, което се случи в залата. Ще видим какво ще стане тази вечер и утре сутринта по гласуването ще се види дали са се разбрали, дали е удовлетворена цената и съответно какво следва оттук нататък", коментира Марков.

Попитан ИТН ли визира, той не отговори.

"Ако не се разберат, съответно ще се случи онова, както винаги се е случвало – г-н Борисов ще се врътне, ще каже "никой не ме разбира" и с това ще се приключи", заключи Марков.