Николо Дзаниоло проговори: Много лъжи се изказаха за мен

Спорт
14:20 - 02 Февруари 2023
1807
Николо Дзаниоло проговори: Много лъжи се изказаха за мен

Атакуващият халф на Рома Николо Дзаниоло за първи път проговори след трансферната сага, която се разигра около него през януарския трансферен прозорец. Низвергнатият от клуба и тифозите футболист изпрати отворено писмо до ANSA, в което обяснява за това какво е изпитвал през този период и обещава, че ще бъде на разположение на отбора.

„Много неверни неща бяха изговорени и написани през последните няколко седмици. Дойдох в Рома като неизвестен футболист и феновете ме посрещнаха като един от тях. Те ми дадоха увереност, кураж и обич в ужасните и тъмни моменти по време на моите контузии.

В Тирана с това попадение (за победата на финала на Лигата на конференциите – б.р.) аз почувствах, че съм им се отплатил за всичко, което бях получил, допринасяйки за един чудесен и незабравим момент на радост за всички романисти. На 23 години аз съм преминал през преживявания, които много от моите колеги не са имали през цялата си кариера: падения, изправяния, нови падения, нови изправяния и триумфи.

Последните месеци бяха деликатен период за мен, като ми стана трудно да разбера какво би било моето професионално бъдеще. Въпреки това винаги съм работил усърдно на терена и в тренировките с максимален професионализъм.

След получените заплахи за първи път изпитах страх за мен и моите близки, почувствах се изоставен. Не ми се беше случвало преди и бях много уплашен. Бъдещето е в нашите ръце, аз протягам моите и се поставям изцяло на разположение на семейството на Рома“, пише Дзаниоло в писмото си.