Нинова: Цонев арогантно поиска да оттегля м ораториума заради сделки и концесии

Новини
10:22 - 22 Април 2021
11114
Нинова: Цонев арогантно поиска да оттегля мораториума заради сделки и концесии

Жесток скандал гръмна в пленарна зала на парламента, след като соцлидерката Корнелия Нинова обвини депутата от ДПС Йордан Цонев, че поискал оттегляне на предложението на БСП за мораториум. В петък Йордан Цонев проведе арогантен и нахален разговор и поиска да оттеглим предложението си, защото има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове, гръмко обяви от трибуната Нинова.

„Онзи ден пред всички камери и пред ръководството на БСП с мен се проведе арогантен и нахален разговор. В смисъл - „оттегли това предложение, ще те подкрепим след една седмица, защото има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове". Цитирам Йордан Цонев и заставам с лицето си пред целия български народ и имам свидетели цялото ръководство на партията. Дотолкова беше възмутен, че си позволи да го направи пред целия първи ред. Ако си върнете камерите, ще видите реакцията ми и страшния скандал, който се разви в рамките на три минути, в който скандално заявих: „Кой си ти, че ще казваш, какво ще прави БСП?". Вие може да командвате във вашата група, но не и в БСП", атакува председателката на БСП.

Нинова подчерта, че пета година БСП декларира, че не иска да бъде част от това задкулисие и пета година го доказва. „Доказваме го и сега. Всички аргументи за някакви процесуални нарушения, сами си ги обориха с декларирането, че днес вече ще подкрепят това предложение. По думите ѝ това ще се случи след като замина концесията на летище „София“, след като за 2 седмици се е овладяла енергетиката, земеделието, а утре БСП ще изнесе как е овладяна културата.

Докато Нинова говореше от трибуната, Йордан Цонев се хвана за главата.

Ето и какво обясни той: "Не съм произнасял думите, които Корнелия Нинова твърди - най-малкото не бих си позволил да ги кажа на нея. Това каза заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в лично обяснение по време на дебата за проекта на решение за мораториум за някои решения на Министерския съвет в оставка, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Заставам пред вас и ви заявявам категорично, че не съм произнасял такива думи. Най-малкото не бих си позволил да ги кажа на Корнелия Нинова. Думите, които казах бяха свързани със служебния кабинет и с това, което говорих днес оят тази трибуна.

Той заяви, че не е изненадан от това, което се случва. Йордан Цонев обясни, че Нинова му е казала "Кой си ти", когато е казал, че му е дошло дотук да им се карат от тази трибуна.

"Тогава от тази трибуна казах, че сега и веднага има само вкъщи. В българския парламент сега и веднага няма. Това беше истинският спор, но не съм никак изненадан от думите на г-жа Нинова. Не е само моя оценката за това, което се случва там - да излезеш от яростна опозиция с 50 на 100 по-малко гласове и с 50 на 100 по-малко депутати е оценката на хората за тази партия и техния лидер", контраатакува Цонев.