Нинова: Готови сме да говорим за политики (ВИДЕО)

Започна срещата на ИТН с БСП

Актуални новини
14:15 - 24 Юли 2021
2777
Нинова: Готови сме да говорим за политики (ВИДЕО)

Започнаха разговорите между „Има такъв народ” и БСП. В Народното събрание се провеждат консултации за бъдещо управление. 

БСП е представена от лидера й Корнелия Нинова, Кристиян Вигенин, Ирена Анастасова, Атанас Зафиров, и Христо Проданов.

От ИТН обявиха, че тяхното желание да говорят за национални интереси и приоритети.

„От „Има такъв народ” осъзнаваме своята огромна отговорност за съставяне на следващо правителство. Нашето желание е да говорим за политики, приоритети и се надяваме, че всички партии в българския парламент ще надмогнат тяснопартийните си интереси и ще говорим за национални приоритети”, каза Виктория Василева.

"Трябва да се опитаме да съставим редовен кабинет. Имаме нужда от работещ парламент. Пред нас стоят много неща за решаване, социални проблеми, бюджета за следващата година и още много неща, които изискват отговорност. Ние сме насреща да говорим за политики", обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Само диалог и разговори ще помогнат за решаването на казуса около формирането на следващо правителство, заяви председателката на социалистите. "Поздравяваме ви за този ход. Имаме нужда от работещ парламент", каза още тя и добави, че левицата търси решения на социални проблеми като нарастващата бедност и неравенство. Нинова поиска да се обсъди и подготовката на бюджета  на страната за следващата година, както и детайли по плана за възстановяване, по който България очаква 12 млрд. лв. европомощ.