Нинова: Или обединение около програмата ни, или връщаме мандата

В документа са включени и идеите на ИТН, обясни соцлидерката

Новини
20:12 - 26 Юли 2022
3987
Нинова: Или обединение около програмата ни, или връщаме мандата

Корнелия Нинова внася в Народното събрание управленска програма с важни политики и решения, около които трябва да се обедини мнозинство от 121 депутати. Програмата влиза с очакване да бъде продкрепена от институционално мнозинство за тези закони, които трябва да се приемат следващите месеци., заяви соцлидерката след края на Националния съвет. 

В документа са разписани антикорупционното законодателство, закони и мерки за подкрепа на икономиката в кризата, социална част за подкрепа на домакинствата, както и промените, необходими във връзка с плана за възстановяване.

Ако програмата събере мнозинство от 121 човека, на следващия дезн внасяме кандидат за министър-председател. Той ще е Асен Василев Ако не събере подкрепа– връщаме мандата неизпълнен. Ще внесем и проект за решение за удължаване на работата на НС заради спешните решения, обясни вицепремиерът в оставка. 

Програмата е с хоризонт до декември 2022 г.

От начало до край сме открити, честни и прозрачни – не водим пазарлъци, водим институционален разговор, искаме най-накрая да наложим принципно и държавно отношеие. Ние положихме всички усилия да помогнем да следващите месеци  - диалог, срещи, разбирателство, увери Нинова. .

Тези закони ще гарантират сигурност, категорична бе тя.

В по-голямата част предложенията на ИТН са вътре.

Тази програма е одобрена от ПП, ДБ и БСП, уточни Нинова.