Нинова отива на преговори с ПП, ако я поканят

Предизвикани бяхме след намеците, че правим задкулисни договорки, обясни соцлидерката

Новини
15:10 - 21 Октомври 2022
1431
Нинова отива на преговори с ПП, ако я поканят

Ако от "Продължаваме промяната" ни поканят на разговори, ще се отзовем. Това заяви в парламентарните кулоари лидерът на БСП Корнелия Нинова минути, след като партията подкрепи Вежди Рашидов за председател на НС. Коментарът й бе придружен с препотвърждаване на заявката, че социалистите няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС или "Възраждане". 

"Предизвикани бяхме, не вчера за пръв път. Бяхме достатъчно търпеливи, уважителни през последните месеци. Бяхме предизвикани от поканата за среща в зала "Запад" докато течеше председателски съвет. Особено от намека, че едва ли не в председателския кабинет правим задкулисни договорки, скрито, макар че в зала всичко е открито, и се предава директно. Този намек беше повод да си кажем някои истини", коментира тя острите престрелки с ПП ден по-рано.

За причините, довели до това Нинова да прочете номинацията на Рашидов зе шеф на НС, стана ясно, че е била помолена от колегите от другите партии и него самия. "Те са преценили така, вероятно съм дала основания, че мога да разговаряме, че търся решения и бяхме диалогичните, за да се намери този изход от тридневните мъки и блокаж на държавата", посочи тя.