Нинова отсече: Това е политическа вакханалия

Лидерката на БСП каза, че първият и вторият преговарят за третия, който го няма

Новини
11:38 - 13 Ноември 2022
4477
Нинова отсече: Това е политическа вакханалия

Лидерката на БСП Корнелия Нинова заяви, че ГЕРБ и "Продължаваме промяната", които са съответно първа и втора политическа сила, преговарят за правителство. Пред бТВ тя каза, че това, което виждаме напоследък е "политическа вакханалия". Нинова каза, че в момента се губи "ценно политическо време".


"Първият и вторият преговарят за третия, който го няма", каза още тя.

„Някак си всички изригнаха щастливо, че партиите си говорят. Да видим какво си говорят. Едните съдят другите за газа и за корупцията. Другите съдят вторите за корупция. Взаимни обвинения. Борисов надмина себе си в стила си сутрин да казва: „Ще правим с първия мандат мнозинство“, на обяд да казва: „Ще подкрепим ПП с втория“, вечерта да казва: „Експертно правителство с третия, на който председателите на комисии да са министри“. Това е абсурд и загуба на ценно политическо време“, добави тя.

Според лидерката на БСП този разговор може да се канализира, когато президентът връчи първия мандат.

„Президентът даде достатъчно време за  консултации между партиите, забави връчването на мандатите, уж за да се случат преговори за правителство. В този период текат три сценария. Първият, тази имитация на преговори. Вторият, обърнете внимание на решенията, които взе Народното събрание в тези мътни води. Третият, бюджетът и парите на хората за зимата са блокирани“, заяви Нинова.

"Изненадани сме от тази истерия. Този законопроект го внесохме в предишния парламент, когато бяхме с тях в коалиция" - така Корнелия Нинова коментира критиките към БСП, че е гласувала заедно с ГЕРБ за връщането на хартиените бюлетини. Тя каза, че БСП е допуснала грешка, когато се е борила за изцяло машинно гласуване и сега има достойнството да си я признае.