Нинова призова : Г-н Борисов, елате в парамента да обясните за ваксините

Новини
09:49 - 03 Декември 2020
2086
Нинова призова: Г-н Борисов, елате в парамента да обясните за ваксините

С гласа 51 „за“, 96 „против“ и 18 въздържали се депутатите отхвърлиха искането на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов по темата за технологичните параметри на ваксините за COVID-19, тяхното транспортиране и закупуване и прочее.

"За никого няма да е новина, че Борисов системно погазва принципите на държавността. Той последователно е неглижирал НС.

Днес иска от нас народните представители да му подпишем празен чек за купуването на ваксини и ваксинирането за COVID-19", каза след отхвърлянето на искането лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Премиерът е единственият, който знае какви са окончателните решения на ЕС за ваксините и как са приключили преговорите за закупуването им, обясни Нинова.

„Българското общество е разделено за COVID и ваксините. Единственият начин да дадем спокойствие е да дадем информираност и прозрачност. Ако наистина сме държавници, ще го извикате да дойде.

Елате тук г-н Борисов. Пропуснахте златно време да обясните. Сега трябва да дадем информираност на българските граждани.

Страхът на Борисов цялостно ще се отрази на България. Не е страшно да не се дойде в парламента, но е опасно. Ако Борисов не дойде днес, той ще е отговорен за това недоверие да се увеличава“, каза Корнелия Нинова.

По-късно днес депутатите ще гласуват закупуването участието на България в закупуването на ваксини за ЕС. Параметрите по поръчката ще бъдат представени от здравния министър Костадин Ангелов.