Нинова сърдита на "Левицата!" , няма да ги кани в новото обединение

Соцлидерката каза, че поведението на Габриел да си тръгне преди появата на Лавров на срещата на ОССЕ е "излишна демонстрация"

Новини
19:13 - 02 Декември 2023
4481
Нинова сърдита на "Левицата!", няма да ги кани в новото обединение

БСП няма да покани за участие "Левицата!" в новото обединение, което планира да създаде с партии от левия спектър, център и патриотични организации. Това каза в Плевен лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова, съобщи БТА. 

Тя посочи като основен аргумент това, че по време на местните избори на много места "Левицата" "грубо играла срещу БСП, "използваше наши членове за свои паралелни кандидати, разцепваше структури, посланията на кампанията им бяха отправени единствено и само срещу БСП, а не срещу модела "ГЕРБ" или друг политически опонент. Няма как да си сътрудничим".

Нинова коментира и позицията на Партията на европейските социалисти (ПЕС) по повод планираното обединение и определи като фалшива новина твърдението, че в съюза ще присъства партия "Атака". 

"Не чухме ПЕС да реагира, когато правителството на Сергей Станишев (той доскоро беше лидер на ПЕС, бел. ред.) управляваше с "Атака" и със "златния пръст" на Волен Сидеров. Очаквам най-малко корекция в това изказване. Втората партия, която се споменава и затова ни критикуват, е на Николай Малинов, а той също не е поканен в този съюз, не е присъствал и идея не сме имали за това“, добави Нинова.

Според Нинова напускането на заседанието на ОССЕ от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел е "излишна демонстрация".