Нинова се фръцна: Джендърската коалиция да си прави кабинет!

Лидерът на БСП обяви, че партията прекратява преговорите с ГЕРБ

Новини
17:30 - 15 Май 2023
4957
Нинова се фръцна: Джендърската коалиция да си прави кабинет!

Който каквото поиска от Борисов, той му го дава - с тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че партията прекратява преговорите с ГЕРБ, като нито ще участва в правителство с първия мандат, нито ще го подкрепи, а че няма да свика заседание на НС за умуването на подобен сценарий, Lupa.bg първа ви информира. 

Нинова обясни, че социалистите не са се разбрали с ГЕРБ за бюджета, защото те искат дефицитът да е 4,5%, за да има пари за социални плащания. На ИТН обаче първата политическа сила е обещала дефицит под 3 %. “Това е абсолютно задкулисие”, заяви тя.

Според председателката на БСП, партията не може да се съгласи и с износа на оръжие за Украйна, а също и с приемането на Истанбулската конвенция. Затова и няма да има допитване до членовете ѝ за участие във властта, защото няма смисъл от такова. Нинова заяви, че най-добре е първите и вторите да се разберат за управлението.

“Те са джендърската коалиция, те са коалицията на войната”, обоснова се Корнелия Нинова.

Председателката на социалистите заяви също, че партията няма да бъда резервна гума на ГЕРБ или резервен пръст на бутона в парламента и затова прекратява преговорите за правителство.