Нинова след срещата: ИТН имат воля и желание за кабинет (НА ЖИВО)

Разбрахме се, че стартира законът за КПКОНПИ, доволна е соцлидерката

Новини
15:44 - 20 Юли 2022
3775
Нинова след срещата: ИТН имат воля и желание за кабинет (НА ЖИВО)

Изяснихме искат ли правителство и работещ парламент, който да гарантира трудните месеци, които предстоят на България. Отговорът е да, ИТН имат желание за съставяне на редовен кабинет, уточни Корнелия Нинова. 

По-труден беше разговорът за програмата, тъй като те не участваха в нейното съставяне. Нямаме качествени различия, ИТН предложиха някои допълнения, които са социално ориентирани - личната помощ, подвижната медицинска помощ. Те ще ни ги представят писмено, обясни тя.

Представихме на ИТН желанието на ПП да гарантираме антикорупционно мнозинство чрез приемане закона за КПКОНПИ. Те се съгласиха и днес в комисия ще стартира законът.

По отношение на Бойко Рашков като шеф на КПКОНПИ, соцлидерката заяви: "Представихме тази кандидатура, а те казаха, че им е нужно време, но не поставиха червени линии." Тя допълни, че за БСП като мандатоносител програмата е най-важна, затова добрата новина е, че имат съгласие по нея. Стартира и законът за КПКОНПИ, изрази задоволството си Нинова. 

Ако се стигне до проблем с персоналния състав на Министерския съвет, ще убеждаваме, ще уговаряме, ако не - отиваме на избори. Това обясни вицепремиерът в оставка на въпрос какво ще се случи, ако ИТН се опълчат на конкретните предложени имена - кандидати за бъдещия кабинет. 

Рашков е доказал с действията си, че може да се бори с престъпност, корупция. Гледайте действията. Ако има нарушения, има си органи за тези неща, уточни Нинова на въпрос как може да приемат "компрометирана фигура" като МВР-шефа в оставка.