Нинова уволни и.д. главния секретар на икономическото министерство

Срещу Йордан Татарски имало множество сигнали на граждани

Новини
15:48 - 16 Май 2022
4182
Нинова уволни и.д. главния секретар на икономическото министерство

Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова освободи изпълняващия длъжността главен секретар Йордан Татарски, съобщиха от Министерския съвет.

Мотивите за освобождаването са сигнали на граждани до министър-председателя Кирил Петков, Главния инспекторат на Министерския съвет, Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда", Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, пише в съобщението до медиите.

Сред причините за освобождаването са и оплаквания от множество служители в Министерството на икономиката и индустрията, както и уронване на престижа на институцията.

Йордан Татарски е сочен за един от най-верните съветници на Корнелия Нинова. Бил е съдружник с бившия правосъден министър Данаил Кирилов (ГЕРБ) в „И-Финанси“ ООД, както и с бизнесмена Гриша Ганчев в допълнителен пенсионен фонд „Литекс инвест ТВ“ АД, показва справка в „Търговския регистър“. Освен това е бил в Съвета на директорите и изпълнителен директор на бившата „Планета инс“, която наследи силовата групировка ВИС-2 през 90-те години.

Жена му Красимира Нечева е работила при бившия министър на регионалното развитие Костадин Паскалев (БСП) и при починалия бивш зам.-министър на регионалното развитие Димчо Михалевски преди да се издигне до главен секретар на Николина Ангелкова. На същия пост е и до днес.