Нинова за левия сбор на Първанов: Просто се върнете в БСП!

Шефката на БСП отправи обръщение към всички люспи на Столетницата - да си възстановят партийните книжки

Политика
12:41 - 28 Ноември 2022
4054
Нинова за левия сбор на Първанов: Просто се върнете в БСП!

Просто се върнете в БСП. Така шефката на левицата Корнелия Нинова коментира новия ляв сбор, организиран утре от експрезидента Георги Първанов, и призова - всички, напуснали партията и създали нови субекти, да си възстановят членството в Столетницата. Защото само така можело да се случи истинското обединение на левицата.

"Върнете се в БСП, подновете си членството в БСП, заповядайте обратно, за да можем с капацитета на всички да търсим обединението вляво. През 2016 г. НС прие такова решение. И то е в сила. Каним всички, напуснали БСП, да си върнат членството", каза Нинова. И напомни, че в самата партия може да се създават различни идейни течения и ядра. 

И отправи обръщение и към партийните организации по места: "Приемете другарите ни обратно". 

Колкото до исканията от цялата страна за свикването на бърз конгрес още в началото на идния месец и смяната на партийното ръководство, Корнелия Нинова заяви, че това е невъзможно, защото едва 6 от близо 300 организации на БСП в страната, едва 6 са подали исканията си по устав, а още 17 са написали декларации, но не по партийния закон. 

И отказа да коментира съобщението на прокуратурата, че възлага на ДАНС проверка по повод твърденията й за фалшифициране на изборите за парламент на 2 октомври - мнение, последващо скандалното твърдение на вицето й Георги Свиленски, че екс премиерът Кирил Петков еднолично държал кодовете за машините за вота.