Нинова за срещата ПП-ДБ-ГЕРБ: Треторазрядната им пиеса започва да ни писва

Няма никакъв резултат от разговорите им, нито коалиционно споразумение, заяви соцлидерът

Новини
13:20 - 28 Юни 2023
1486
Нинова за срещата ПП-ДБ-ГЕРБ: Треторазрядната им пиеса започва да ни писва

"Това, която вчера се случи между управляващите две партии - срещата след два часа разговори за коалиционно споразумение стигнаха до решение да се видят. Резултат няма. Коалиционно споразумение няма. Управленска програма няма", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

"Тази треторазрядна постановка и с недобри сценаристи и с недобри актьори започва да омръзва на всички ни", добави тя.

"Истината лъсна днес. Пред вас, пред хората се карат спорят и т.н, но когато се опре до имунитети, търсене на отговорност, справедлив и прозрачен процес, застават гръб в гръб и започват да се пазят", заяви Нинова.

Тя коментира и темата с "Възраждане". "Ние също смятаме, че имат крайни, екстремистки, фашистки прояви донякъде", заяви тя.

По думите й е абсолютно недопустимо в съвременна България една партия да обявява и да пречи на свободно избран народен представител да излиза на трибуната да говори."Нямаме основание да симпатизираме на този депутат, но въпреки това сме принципни", каза Нинова.

"Когато бъде внесен проект в конституционната комисия и тя заработи, там нашите представители ще участват в разговорите и ще направим свои предложения", изтъкна тя.

Тя заяви, че до тогава БСП няма да участват в предварителни, неформални, открити или скрити разговори.