Нинова заплашена с яка глоба — грубо погазила COVID правилата

Червената лидерка не се е изолирала след контакт със заразени нейни колеги

Новини
20:40 - 30 Октомври 2020
10422
Нинова заплашена с яка глоба — грубо погазила COVID правилата

Облаците се сгъстяват над Корнелия Нинова, която днес излезе с положителна проба за коронавирус и по информация на медиите в момента е във ВМА. Оказва се, че червената лидерка грубо е погазила законовите разпоредби против разпространение на заразни болести.

Днес Нинова участва в пленарното заседание на парламента, включително и от трибуната на Народното събрание. Тя изнесе гневна декларация от името на "БСП за България" срещу промени в Закона за обществените поръчки. 

Веднага след декларацията тя се е отправила с всичките си налични симптоми до момента към стаята за пушене. Там червената лидерка е била е контакт с между 10 и 15 други народни представители. 

Нинова общуваше активно на първия ред в залата и със свои колеги като Крум Зарков и Георги Свиленски, които вероятно също ще трябва да се карантинират. 

Преди да даде положителна проба за коронавируса, шефката на червените е била в контакт с някои от вече установените и доказани болни от COVID-19 нейни колеги. Но нито е инициирала тестване на цялата парламентарна група, нито се е подложила на самоизолация, каквито са разпоредбите на МЗ и РЗИ. Припомняме, че вече четирима депутати от „БСП за България“ дадоха положителни проби за COVID. Това са Кирил Добрев, Драгомир Стойнев, Иван Иванов и Анна Славова.

За това си провинение НК предвижда за Нинова сурови разпоредби:

Чл. 355. (1) Наказателен кодекс: 

Който наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.