Нинова започва консултации с депутати от 7-то ВНС

Шефката на БСП твърдо против скоростно приемане на нова конституция

Новини
16:29 - 18 Август 2020
1721
Нинова започва консултации с депутати от 7-то ВНС

Шефката на БСП Корнелия Нинова започва серия консултации с депутати на левицата от 7-то ВНС, които са писали и участвали в приемането на настоящата конституция.

Корнелия Нинова обяви, че има печални случаи в българската политическа история, когато закон се е променял за един човек. И допълни, че сега се прави опит самата конституция да се промени, за да гарантира политическото оцеляване на един човек. Нинова е категорична, че това е недопустимо.

"Обществото ни узря за необходимостта от промяна на модела на управление, но предложението на ГЕРБ не е промяна, а подмяна на изконната воля на народа за правова, демократична и социална държава. Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на парламентараната група вече излязохме с решение – няма да участваме в разговори с ГЕРБ за ВНС и промяна в конституцията", добави тя. 

Обръщам се към всички, които милеят за справедливост, свобода, мир, хуманизъм и правов ред, да се обединим и мобилизираме цялата професионална и обществена енергия, каза още Нинова в брифинга на червеното ръководство днес.