Нинова: Защитата на достойнството на България е задължение най-вече на политиците

Лидерът на БСП поднесе цветя на Паметника на независимостта в столицата

Новини
11:52 - 22 Септември 2021
789
Нинова: Защитата на достойнството на България е задължение най-вече на политиците

„Честит да е празникът на независимостта за всички българи – независимо къде се намират. Това е ден за българско самочувствие, ден за уважение към дипломатическите умения на държавниците ни преди 113 години”.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по повод Деня на независимостта на България. Тя поднесе цветя на Паметника на независимостта в София. 

„В манифеста, който княз Фердинанд е прочел в Търново, пише, че България е достойна да бъде равноправен член в семейството на цивилизованите народи. Достойна е била тогава. Достойна е и днес. Но това достойнство трябва да се защитава всеки ден и е задължение най-вече на българските политици”, категорична беше тя.

По думите й българският суверенитет и национален интерес трябва да са водещи при всяка мисъл и действие на политиците. „Те трябва да бъдат защитавани от смели държавници и дипломати. Да, в политиката се налага да се правят компромиси, но компромис с българския национален суверенитет – никога! И мисля, че това трябва да ни е урокът от онези времена, когато истинските политици и държавници са защитили този национален интерес и суверенитет”, подчерта Нинова.