Нинова зове своите: Не хвърляйте партията в хаос

Днес червените избират изпълняващ функциите на председател на партията след подадената от Нинова оставка

Новини
11:14 - 15 Юни 2024
1614
Нинова зове своите: Не хвърляйте партията в хаос

Лидерката на БСП Корнелия Нинова призова в публикация във Facebook членовете на Националния съвет на партията да не хвърлят партията в хаос.

В 11 часа започна неговото заседание, на което се очаква да бъде избран изпълняващ функциите на председател на партията след подадената от Нинова оставка.

В позицията си тя подчертава, че няма да участва в работата на колективните органи на партията, за да няма спекулации, че им влияе по някакъв начин.

"Поех отговорността и подадох оставката си до всички структури и членове на БСП. Вчера я изпратих и до Националния съвет, който се събира днес.
Заедно с нея подадох до Пленума и оставката на цялото Изпълнително бюро. Както заявих по-рано, няма да участвам в работата на колективните органи на партията, за да няма спекулации, че им влияя по някакъв начин. Но призовавам членовете на НС на БСП днес да подтиснат личните си амбиции, омразата и реваншизма, да проявят разум и да не хвърлят партията в хаос. Нека се вземат най-добрите за БСП решения.", посочва още лидерката на БСП.

Междувременно в интервю за БНТ  Георги Свиленски от БСП каза, че всички заместник-председатели, членове на Изпълнителното бюро на БСП са в оставка. По думите му, предстоят нови процеси в партията, които трябва да я изчистят още повече.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FNinovaKorneliya%2Fposts%2Fpfbid02Uuybngxp1T21HQQptUcgE5CtjU8rkusyJ4ummq1XFHkfeKPUnYsNAHjNhH787yahl&show_text=true&width=500" width="500" height="323" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>