Нинова зове своите : Не вдигайте данъци

Лидерката на БСП се похвали с увеличеното доверие

Новини
17:14 - 02 Декември 2023
2901
Нинова зове своите: Не вдигайте данъци

Опитайте се да не вдигате местните данъци и такси. Не могат да издържат хората при това натоварване, при очакване за повишаване на цените за зимата, да има и още едно повишаване – на местните данъци и такси. С тези думи се обърна днес лидерът на БСП Корнелия Нинова към новоизбраните кметове и общински съветници от партията в областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Враца, Монтана и Видин. Домакин на регионалната среща е Плевен.

Нинова допълни, че е трудно "да се вържат бюджетите" особено когато държавата прехвърля нови отговорности на общините. 

"Събираме се в момент, в който държавата се намира в хаос. Правителството вместо да създава сигурност, да дава гаранции, да излъчва предвидимост, е индикатор, катализатор на хаоса, на липсата на перспектива, на безвремието. Всеки ден сме свидетели на такива примери. Единствената опора в момента на властта, единствената власт, която дава сигурност и предвидимост, са кметовете и общинските съветници, защото в следващите четири години, вие сте най-близо до хората в общините", каза още лидерът на БСП. Тя подчерта, че нестабилността в националната политика натоварва допълнително местните власти. 

Нинова коментира и готвените промени от правителството в Конституцията. "Никой не знае какво "сглобката" ще предложи между двете четения. Самите те са в остър спор помежду си какво да се случи в съдебната система", допълни тя и припомни, че БСП не подкрепя промяната в Конституцията в този вид, който е предложен. Според лидера на БСП разумното в ситуацията е президентът Румен Радев да извади своя проект за Конституция и да се разгледат всички предложения по време на Консултативен съвет по национална сигурност в президентската институция.

По време на срещата бе отчетено увеличение в броя на избраните кметове и на общински съветници, както и увеличаване на доверието към БСП от страна на избирателите. Участници в дискусията са членове на Изпълнителното бюро на БСП, народни представители от "БСП за България", областни и общински председатели, координатори, кметове и общински съветници.