НЛО са просто „секретни военни самолети“

Това казва бившият шеф на американската служба за разследване на аномалии Къркпатрик

Мистика
16:23 - 25 Януари 2024
4465
НЛО са просто „секретни военни самолети“

Бившият ръководител на службата за разследване на аномалии към Пентагона Шон Къркпатрик каза пред CNN, че повечето от много обсъжданите наблюдения на НЛО през последните десетилетия се оказват „просто секретни военни самолети“.

Къркпатрик открито признава, че нито едно от човешките наблюдения не е "извънземно по природа", което противоречи на предишните му изявления. Той подробно описва точно какви секретни военни технологии, неразкрити досега, обикновените хора всъщност могат да видят.

„Има много наблюдения на истински, напреднали американски програми, но нито една от тях не е извънземна по природа“, казва Къркпатрик в подкаста In The Room. „Има редица авангардни технологии, които се комерсиализират, за които хората не знаят“, добави той.

Къркпатрик пояснява, че някои от видовете технологии, които могат да се възприемат като неидентифицирани обекти, са следващото поколение безпилотни летателни апарати, които имат сферична форма и са оборудвани с осем двигателя с кубична форма, които осигуряват висока маневреност.

Рязката промяна на позицията на Къркпатрик предизвика противоречия и широко обществено недоволство, особено предвид предишните му изявления. Миналата година той каза, че наблюденията в небето над Съединените щати може да са или „извънземни, или технология на конкурентни страни“. Сега новите му думи поставят под съмнение не само предишни твърдения, но и затвърдени вярвания в съществуването на извънземни цивилизации.