Ноле Джокович се псува с фен, даде сет и продължава

Нито играх, нито се чувствах по най-добрия начин, призна сърбинът

Спорт
15:30 - 17 Януари 2024
3282
Ноле Джокович се псува с фен, даде сет и продължава

Десеткратният шампион от Откритото първенство на Австралия Новак Джокович се класира за третия кръг на турнира от Големия шлем в Мелбърн, въпреки че отново загуби сет, както на старта срещу Прижман.

На „Род Лейвър Арина“ водачът в схемата се наложи над представителя на домакините Алексей Попирин с 6:3, 4:6, 7:6(4), 6:3 и записа 30-ата си поредна победа в състезанието.

Сърбинът започна отлично двубоя и лесно взе първата част. Във втората настана спад в играта му и 43-ият в света австралиец се възползва от това. Той проби за 3:1 и в деветия гейм сервираше за изравняване на сетовете. Точно тогава обаче ръката на Попирин се стегна и Джокович направи рибрейк, но в следващия гейм световният №1 допусна нов брейк, което му коства и сета.

В третата част Попирин вдигна още повече нивото и в десетия гейм стигна до цели четири сетбола, но не успя. После се стигна до тайбрек в който 36-годишният белградчанин доминираше и спечели частта.

В заключителния сет австралиецът загуби увереност. Джокович проби за 4:2, а в седмия гейм пропиля три мачбола. В следващата игра на свой сервис той поведе с 40:0 и реализира общо петата си възможност да спечели двубоя.

„Нито играх, нито се чувствах по най-добрия начин, но няма да влизам в подробности“, призна Ноле след мача.

Той обясни, че се е конфронтирал с фен по време на двубоя, защото той го е обиждал и Джокович му казал да слезе на корта и да му каже тези неща в очите.

Следващият опонент на сърбина ще бъде Томас Мартин Ечевери от Аржентина, който отстрани Гаел Монфис от Франция с 6:4, 6:4, 6:4.

Полуфиналистът от Откритото първенство на САШ Бен Шелтън, номер 16 в схемата, също продължава напред след успех в четири сета. Американският левичап се наложи с 6:4, 6:1, 3:6, 7:6 (5) над местната надежда Крис O'Конъл.

Шелтън, който миналата година достигна четвъртфинал на същите кортове, не се впечатли от бурната подкрепа на O'Конъл от публиката и дори призна, че са му действали мотивиращо.

Най-високият в ранглистата австралийски състезател – 10-ият поставен Алекс де Минор, преодоля Матео Арналди (Италия) с 6:3, 6:0, 6:3.

Следващият съперник на Де Минор е отново от Апенините - квалификантът Флавио Коболи, който отстрани Павел Котов със 7:5, 6:3, 5:7, 6:2.