Ноле Джокович се завръща в Индиън Уелс

36-годишният сърбин ще играе отново там след петгодишно прекъсване

Спорт
10:20 - 09 Февруари 2024
1502
Ноле Джокович се завръща в Индиън Уелс

36-годишният Новак Джокович се очаква да се завърне на турнира по тенис от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс следващия месец след петгодишна пауза поради КОВИД-19 и ограниченията за пътуване в САЩ, съобщиха организаторите.

При мъжете в заявките присъства и трикратният шампион от Индиън Уелс Рафаел Надал, който пропусна Откритото първенство на Австралия миналия месец поради разкъсване на мускул, но е включен в списъка за турнира АТП 250 в Доха от 19 до 24 февруари.

Световният номер 1 Джокович, чието последно участие в Индиън Уелс през 2019 година завърши с отпадане в третия кръг, се цели в рекордна шеста титла в надпреварата, която се смята за най-големият тенис турнир извън четирите от Големия шлем.

През 2020-а състезанието беше отменено заради пандемията от коронавирус, а Джокович пропусна следващите три издания, тъй като САЩ не позволи на неваксинирани чужденци да влязат в страната.

Сред другите заявени са действащият шампион Карлос Алкарас, победителят от Откритото първенство на Австралия Яник Синер и Тейлър Фриц, който през 2022 година стана първият американец след Андре Агаси през 2001-а, спечелил титлата в Индиън Уелс.

При жените световната номер 1 Ига Швьонтек (Полша) ще се присъедини към шампионката от Индиън Уелс за 2023-а Елена Рибакина, двукратната победителка от Откритото първенство на Австралия Арина Сабаленка и американките Коко Гоф и Джесика Пегула.

Наоми Осака, шампионка в Индиън Уелс през 2018-а и финалистката от 2019-а Анжелик Кербер, също се очаква да се завърнат за първи път от 2022 година след майчинство.

Турнирът "Мастърс" тази година ще се проведе от 3 до 17 март.