Ноле Джокович сред четирима най-добри на "Ролан Гарос"

Сърбинът се класира за полуфиналите за 10-ти път в кариерата си

Спорт
09:11 - 08 Октомври 2020
2350
Ноле Джокович сред четирима най-добри на "Ролан Гарос"

Светояният номер 1 зае мястото си сред четиримата най-добри за 10-ти път в надпреварата, след като победи испанеца Пабло Кареньо Буста с 3:1 сета на централния корт „Филип Шатрие“. Три часа и 13 минути бяха необходими на сърбина за да се наложи над своя съперник с 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

Първият сет не бе сред най-убедителните за Ноле и той допусна ранен брейк. Той все пак успя да върне изоставането си, но Кареньо Буста осъществи нов пробив, който му бе достатъчен да затвори частта.

Джокович осъществи обрат, след като взе останалите три сета в срещата. В хода на четвърия сет сърбинът показа видими признаци на нервност, като на няколко пъти се развика на треньора си Мариан Вайда.

По време на двубоя световният номер едно имаше проблеми с ръката, но те не му попречиха да достигне до полуфиналите на Ролан Гарос за втори пореден път и общо 10-ти в кариерата си.

Джокович ще има сериозен конкурент в следващата среща и в битката за място на финала ще срещне Стефанос Циципас. Гъркът победи категорично по-рано днес Андрей Рубльов с 3:0 сета в 1/4-финален мач от турнира.