Номерата на автобуса с мигранти са крадени?

Новини
09:49 - 25 Август 2022
1923
Номерата на автобуса с мигранти са крадени?

Има съмнения, че номерата на автобуса са крадени. Днес така наречените „каналджии“ обявиха война на българската държава и българската държава ще отговори с цялата си мощ на това предизвикателство. Ще направим всичко необходимо този инцидент да не се повтаря. 

Това съобщи в Бургас министърът на МВР Демерджиев. Той загатна, че МВР е по следите на престъпна група занимаваща се с трафик на мигранти и в близките дни ще има незапомнени мерки срещу тях.

„Това престъпление ще бъде разкрито, а нашата задача е повече да не допускаме подобни инциденти. Още по пътя ни от София насам сме обсъдили всички мерки, които е нужно да се вземат – от превозните средства през хората, които се занимават с каналджийство, та чак до хората, които не удържат на натиска и участват по един или друг начин в пропускането на мигранти през границата." заяви той. 

Служебният министър пристигна на мястото на инцидента в 9.48 ч, придружен от областната управителка Мария Нейкова, тук бе от по- рано и кметът на Бургас Димитър Николов. Министърът каза още, че има задържани няколко лица, както и едно, което се издирва. Не се касае за български граждани.