Носителят на почетен знак Камбуров: Като вкарам един на Левски, не ми пишат два гола

Успях да се опаза от контузии, това е тайната на дълголетието ми, призна нападателят на Берое

Спорт
17:56 - 20 Септември 2021
970
Носителят на почетен знак Камбуров: Като вкарам един на Левски, не ми пишат два гола

Нападателят на Берое Мартин Камбуров получи почетен знак от Областната администрация на Старозагорския регион. Голмайстор №1 за всички времена в българския футбол разкри тайната на дълголетието си и каза, че не е имало преговори между него и ръководството на "заралии" за продължаване на изтичащия му през декември договор.

"Радвам се, че именно тук успях да подобря рекорда. За мен е чест да играя за Берое. Надявам се с моите голове да съм донесъл малко радост на старозагорската публика", каза Камбуров.

"Спортното ми дълголетие? За мое щастие съм се опазил от тежки травми, което е най-важното в спорта. Нещата са комплексни. Със сигурност има промяна във футбола от старта на кариерата ми досега. Играта е станала по-динамична. Когато почвах обаче може би бе по-романтичен футбола. За самите фенове бе по-интересно. За един нападател е важно да вкарва, няма значение кога е играл. За моя радост годините са само цифри. Щом успях да стана голмайстор с Берое, това е доказателство, че си върша работата. Очаквам да се класираме по-напред. На приливи и отливи сме от началото на сезона. Берое трябва да се бори на всяка цена за Купата. За шансове можем да говорим, само ако се паднем с Лудогорец на финал

Всеки си мисли, че срещу Левски се опитвам да се докажа, но просто така се е получило през годините. Не деля отборите на Левски, ЦСКА, Лудогорец и Ботев Враца.

Като вкарам един гол на Левски, не ми ги пишат два. За мен рекордът е този, който подобрих. Рекордът за мачове, ако аз не съм същия Камбуров, няма да бъда удоволетворен. Ако влизам за по 10 минути. Да влизам само да ми пишат даден мач, няма да съм аз.

Имам договор до декември. Искам да го изпълня. Не е имало разговори. Аз също не искам да има такива. Искам колкото мога да помогна с моите голове. Най-нормалното нещо е за новия сезон треньорът да си намери нападател, който да поеме щафетата от Мартин Камбуров. Моята работа е да вкарвам голове, няма значение срещу кой", завърши 40-годишният Камбуров при своето награждаване.