Нотингам Форест се завърна във Висшата лига след 23-годишно прекъсване

Автогол на "Уембли" реши най-скъпия двубой във футбола

Спорт
11:31 - 30 Май 2022
3370
Нотингам Форест се завърна във Висшата лига след 23-годишно прекъсване

Нотингам Форест надделя с минималното 1:0 над Хъдърсфийлд и по този начин спечели определяния като най-скъпия двубой във футбола. Според английската преса плейофният двубой за влизане от Чемпиъншип в Премиър лийг през тази година се оценява на около 170 милиона паунда, а единственото и решително попадение бе дело на Леви Колуйл, който си отбеляза автогол в 43-ата минута. Така двукратният носител на КЕШ се завръща в най-високото ниво на английския футбол за пръв път от сезон 1998/99-а.

Футболистите на Стив Купър бяха много по-добре представящия се тим през първото полувреме и държаха инициативата през по-голямата част от игровото време. От своя страна Хъдърсфийлд имаше своите шансове, които се предоставиха пред играчите на Карлос Корберан основно благодарение на добрата игра на контраатака и отличните включвания на Сорба Томас.

Единственото попадение в двубоя падна две минути преди края на първата част, когато Джеймс Гарнър центрира отлично в наказателното поле, а Лени Колуйл в опит да изпревари Райън Йейтс я прати в собствената си мрежа за 1:0.

През второто полувреме футболистите на Хъдърсфийлд вдигнаха оборотите и изнесоха играта в предни позиции, но трудно достигаха до по-опасни положения.

Една от най-интересните ситуации се получи в 73-ата минута, когато Хари Тофоло се опита да спечели дузпа за своя тим и потърси съприкосновение в наказателното поле с Джак Колбек на Форест, но Джон Мос не се заблуди и веднага му показа жълт картон. Впоследствие на повторението се видя, че съприкосновение между двамата има, но реферът не промени позицията си и остави играта да продължи.

В 89-ата минута титулярният вратар на Нотингам Форест се контузи и трябваше да бъде заменен, което изправи на нокти някои от феновете на тима, но това така и не промени нищо и няколко минути след това Форест официално се превърна в най-новия член на Премиър лийг.