Нов червен фенклуб изгря край морето - „Армейци Шабла“

Спорт
15:50 - 19 Януари 2021
1720
Нов червен фенклуб изгря край морето - „Армейци Шабла“

На 17 януари 30-тина привърженици на ЦСКА създадоха нов фенклуб на армейците. Те проведоха учредително събрание, на което основаха Сдружението с нестопанска цел „Армейци Шабла“. То създаде и едноименния фенклуб на най-успешния и обичан футболен клуб в България и в Шабла.

Събранието бе проведено в сградата на бившата пивница „Плама“ на ул. „П. Българанов“, където ще бъде и седалището на клуба. Бе проведено гласуване за приемане на устав и избор на Управителен съвет (УС) от 5 човека.

Гласуването и дебатите бяха проведени и във видеовръзка с Германия и Великобритания, поради настоящата локация на някои от членовете на новосъздадения клуб в тези държави.

УС избра председател на фенклуб „Армейци Шабла“ – Деян Андреев, на когото делегира права, според приетия Устав на клуба.

Събранието бе проведено при спазване на всички противоепидемични мерки. В началото на настоящата седмица започна да работи по регистрацията но СНЦ в съда и очакванията са приблизително до един месец Сдружението и фенклуб „Армейци Шабла“ да бъдат официализирани – вече юридически легитимни според законодателството в Република България.

„Наше изконно право и задължение като фенове е да бъдем независими от други обществени или политически организации.

„Армейци Шабла“ ще съществува, армейци сме, силни сме!“, каза пред „Изгрев“ пресаташето на клуба, Калоян Златков.

Предстои ремонт и обзавеждане на помещението на клуба, което бе заложено като точка в дневния ред на събранието. Членовете на фенклуба ще направят ремонта и обзавеждането на сградата на клуба със собствени сили и средства.