НОВ ФУТБОЛЕН СКАНДАЛ! Прокуратурата отказа да разследва менте дипломата на Гонзо

Феновете пак се готвят за кървав протест на конгреса на БФС - произведоха 500 самоделни бомби

Новини
17:21 - 08 Март 2024
9451
НОВ ФУТБОЛЕН СКАНДАЛ! Прокуратурата отказа да разследва менте дипломата на Гонзо

Софийската районна прокуратура отказа да се занимава с фалшивата диплома за завършено средно образование на Георги Иванов – Гонзо, който най-вероятно ще замени Борислав Михайлов като президент на БФС на предстоящия на 15 март конгрес на футболната централа.

От държавното обвинение са оставили без отговор над 15 сигнала, постъпили през последния месец от сдружения на футболни запалянковци от цяла България, в които се настоява да бъде извърщена проверка при какви обстоятелства Георги Иванов е получил тапия за средно образование, а впоследствие се е дипломирал и като висшист.

„В неофициален разговор представител на Софийска районна прокуратура ми съобщи, че държавното обвинение нямало да влиза в предизборната битка за нов шеф на футболния съюз и да разследва дипломите на Гонзо. В случая имаме отказ от разследващи действия на компетентен орган“, коментира пред Lupa.bg един от претендентите за президент на БФС.

Осмокласникът Гонзо ще наследи Борислав Михайлов като президент на БФС, а компетентните органи нехаят за фалшивата му диплома за средно образование.

Георги Иванов – Гонзо твърди, че е завършил средното си образование не в Пловдив, а в София – в 22-о средно езиково училище „Георги Стойков Раковски“ през 1994 г. Настоящият кандидат за шеф на БФС се явявал като частен ученик в елитната гимназия в периода от 1992 до 1994 г. Тези данни обаче лесно могат да бъдат оборени и окачествени като неистински, ако бъде погледната официалната статистика на футболния шампионат в България в същия период и бъде направена справка в спортните ежедневници.

Така ще стане известно, че на 27 юни 1991 г. юношата Георги Иванов (тогава на 15-годишна възраст, бел. авт.) е повикан в мъжкия отбор на „Локомотив“ (Пловдив). Гонзо дебютира за родния си отбор в тогавашната „А“ футболна група през следващата 1992 г. и носи черно-белия екип на „Локомотив“ чак до лятото на 1997 г., когато е купен от „Левски“ и пристига в София.

Следователно няма как Гонзо да е учил в София и то като частен ученик, тъй като през лятото на 1994 г., когато уж е издадена дипломата му за завършено средно образование, той е живял в Пловдив и е бил трайно ангажиран в тренировъчния процес и с участие в мачове, провеждащи се в събота и в неделя, когато обикновено се явяват за уроци частните ученици.

Самият Георги Иванов също е признавал и то пред огромна аудитория, че е учил само до осми клас. През 2010 г. Гонзо гостува в едноименното вечерно шоу на Слави Трифонов, излъчвано по Би Ти Ви, където разказва, че няма диплома дори за средно образование, тъй като за него футбола е основен приоритет в живота.

Спортни деятели твърдят, че менте дипломата на Гонзо за средно образование е издействана през 2005 г., тй като е трябвало да послужи на Иванов за получаването на треньорска диплома от НСА. Разправят, че фалшивата диплома на Георги Иванов е била издадена с посредничеството на Мариела Папазова, сестрата на баскетболния треньор Тити Папазов, която към днешна дата е директор на Класичедката гимназия в София

Благодарение на уредената диплома от 22-о училище,

Гонзо се сдобива и с друга съмнителна тапия за висше образование – диплома № 049557, серия ТУГ-2006, издадена от Техническия университет в Габрово през 2006 година. Справка в архива на университета показва, че Георги Александров Иванов е записан като студент в града на хумора през учебната 2000/2001 г.  и се дипломира на 7 юли 2996 г. по специалност „Публична администрация“ към Стопанския факултет на висшото учебно заведение.

 В този период Гонзо дори не е бил в България – през лятото на 2002 г. Иванов е продаден от „Левски“ на френския „Рен“, където изкарва до 2004 г., след което за кратко се връща в София. В периода 2004-2006 г. Гонзо рита фубол в Турция – носи екипите на „Самсунспор“ и „Газиантеп“ и едва ли е отскачал до Габрово, за да взима изпитите си, пък макар и задочно.

Феновете се готвят да осуетят избора на Гонзо за президент на БФС с бомбена канонада.

Заради очаквания бутафорен конгрес на БФС и подготвящата се смяна на Боби Михайлов с приближения му Гонзо, запалянковци на ЦСКА, „Левски“, пловдивските „Ботев“ и „Локомоив“ и варненските клубове „Черно море“ и „Спартак“ подготвят нов кървав протест, чиято цел е да осуети провеждането на футболния форум в софийския хотел „Маринела“. Твърди се, че феновете вече са и набавили над 500 димки и самоделни бобми, с които ще атакуват делегатите и официалните лица на конгреса.