Нов скандал: Ники Михайлов е обиден на Балъков

Спорт
19:20 - 20 Септември 2020
7331
Нов скандал: Ники Михайлов е обиден на Балъков

Капитанът и вратар на “Левски” Николай Михайлов явно е останал жегнат от думи на главния мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков преди мача между двата отбора, който “сините” спечелиха с категоричното 3:0.

Легендата на футбола ни обясни, че за новака в елита е философия да се залага на български момчета, а за “сините” е план С поради ситуацията в момента.

При тежката финансова криза на “Герена” се върнаха към корените си, привличайки в състава свои юноши, което нямаше да се случи, ако ситуацията от миналата година се бе запазила. Тогава дори Михайлов бе резерва на черногореца Милан Миятович.

Вратарят обаче обясни, че е имало неуважителни коментари преди двубоя на стадион “Георги Аспарухов”.

“Нашият план С е по-добър от техния план А. В медиите излязоха неща, които бяха леко неуважителни към нас. Ние проявяваме уважение към всеки съперник.

Аз лично се уважавам с много хора от техния клуб. Искам да благодаря на феновете за тяхната подкрепа. Аз съм горд от моите момчета. Не искам да навлизам в детайли дали това е вечно дерби, или не. Не ги делим на старо или ново, числа или цифри. За мен е важно да успеем да спасим “Левски”.

Вярвам в това и давам всичко от себе си. Искаме да си намерим генерален спонсор, да се вдигнем и да продължим в тази положителна насока. Така че план С се прибира вкъщи да празнува, план А да внимава”, заяви на пресконференцията след двубоя Михайлов.

Той призна, че има преговори за негов трансфер. Турският “Ерзурум” иска национала на България.

“Първо искам да поздравя “Левски”. Заслужена победа. Искам и да се извиня на нашите фенове, защото очакваха друг развой. Нищо не ни се получи. “Левски” показа дух и агресия, на които не можахме да отговорим. Нямахме ден, нищо не се получи от това, което тренирахме преди мача.

Загубите няма как да не ни притесняват. Никой не иска да пада. Трябва да си направим анализи и да коригираме нещата - да сме по-концентрирани при завършването на положенията, да сме по-смели и по-агресивни и да имаме по-голямо притежание на топката”, пък бе част от коментара на Балъков след срещата.

Загубата е най-голямата за ЦСКА 1948 в българския футболен елит.