Нов скандал с "Арена Бургас", не се знае как е получила Акт 16!

Възложили сме одит, заяви министърът на спорта Димитър Илиев

Топ
17:11 - 25 Октомври 2023
3444
Нов скандал с "Арена Бургас", не се знае как е получила Акт 16!

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев сподели, че голяма част от "Арена Бургас" не е довършена и се чуди как залата е получила Акт 16.

"Арена Бургас е доста добър пример за това, което министър Василев преди малко каза, как един стадион или съоръжение трябва да струва едни пари, в крайна сметка струва съвсем други и в крайна сметка не е и готово и не е завършено. Така че е много точен въпрос", заяви министър Илиев.

"Възложили сме одит на това каква част от оборудването на залата отговаря на критериите за провеждане на международни състезания по различните видове спорт. Естествено, оказа се, че там има уреди, които не съответстват. Строителят има недовършени дейности.

За мен не е много ясно, как точно е получен Акт 16, при положение, че голяма част от залата не е довършена. Процесите ще бъдат дълги и мъчителни, защото има още много работа да се свърши по нея. Има спорове със строителя. Текат вече гаранционни срокове.

Вчера съм имал среща с изп. директор на "Академика", на който съм му възложил конкретни задачи, като например това, че подът на залата трябва да бъде нивелиран, за да може в крайна сметка да се монтира тази лекоатлетическа писта и да може да започнат да се провеждат състезания по лека атлетика".

Има да се закупуват допълнителни елементи по електронното обслужване на залата. Разни модули и т.н. До момента държавата е дала пари, по начин, по който те не са разходвани целесъобразно. Нека така да го кажа.

Оттук нататък ще се опитаме да внесем пълна прозрачност по тези процеси и освен това да има пълна обективност и целесъобразност, защото за какво са ни стадиони по малки населени места, където няма кой да ги използва и стават пасища за кравите вместо за деца, които на други места няма къде да играят и да спортуват", сподели още министър Илиев.