Нов скандал в щангите! Антон Коджабашев: Насар е лъжец!

Аз нищо не съм му искал, заклевам се!, заяви президентът на родната федерация

Спорт
21:20 - 15 Септември 2024
2778
Нов скандал в щангите! Антон Коджабашев: Насар е лъжец!

Войната във федерацията по вдигане на тежести се ожесточава. Сегашният президент на централата Антон Коджабашев обвини в лъжа олимпийския шампион Карлос Насар и го призова да се подложи на изследване с детектор на лъжата.

Причината е твърдението на Насар, че той и други национали са били принудени да превеждат по 30 процента от личните си приходи по сметка на федерацията.

"Карлос Насар е талантливо и усмихнато момче с чувство за отговорност и невероятни постижения. Добър спортист е и му пожелавам да е и добър човек. Изрече много неистини по мой адрес и по адрес на федерацията.

Никой не му е искал 30% от спонсорските му договори. Ако той е доблестен, да отидем на полиграф и истината да излезе на яве. Ако някой му е искал, моментално ще го подведа под съдебна отговорност, защото това е рекет. Аз нищо не съм му искал, заклевам се!", заяви Коджабашев.

Междувременно пък стана ясно, че опозицията на сегашната власт е събрала необходимия брой подписи за свикване на Общо събрание, на което да се избере нов президент.

Подписката ще бъде входирана във вторник, обяви членът на УС Стефан Ботев.

Положението във федерацията е много тежко - дълговете са за над 700 000 лева, като е много вероятно спортното министерство да отнеме лиценза и така българските щангисти да не могат да участват на международни състезания.

Всички национали, включително Насар, не са получавали заплати от декември миналата година. Заради това олимпийският ни шампион дори заяви, че може да спре да се състезава, тъй като условията за подготовка са ненормални.