Нов скандал в спорта: Манипулирани решения и безотчетни пари!

Спорт
14:30 - 25 Януари 2021
6130
Нов скандал в спорта: Манипулирани решения и безотчетни пари!

След като наскоро избухна скандал в спорта ни, взривен от състезателката ни по кану-каяк Станилия Стаменова, сега се появи и проблем в кик бокса. Станислав Бахчеванов - който е треньор и на бойците в ЦСКА, направи скандални разкрития за начина на взимане на решения и разхищението на средства. 

Той сподели как е работил срещу смешна заплата и без договор. 

Бахчеванов публикува отворено писмо, което със сигурност ще има отзвук сред спортната ни общественост. А и не само. 

Ето и отвореното писмо на Станислав Бахчеванов:

"Здравейте,

Аз съм Станислав Бахчеванов, Вие ме познавате. Познавате ме като човек, личност, треньор, член на Управителния съвет на БККМТ и национален треньор. Преди две години Вие ми се доверихте да Ви представлявам в Управителния съвет на БККМТ.

От тогава съм се стремял да изпълнявам всички поети от мен задължения с нужния респект и отговорност. Аз съм от по-старото поколение в тази организация и все още вярвам в принципи като честност, справедливост, уважение. 

Уви, от известно време насам срещу мен се води кампания за „уронването на престижа и авторитета ми", както биха се изразили някой.

През годините, в който работих като национален треньор по кикбокс, дадох всичко от себе си за развитието на спорта и формирането на младото поколение. Не делях спортистите на "наши и ваши" и всячески се борех против това разделени със задкулисните сили.

През първата си година съм работил без трудов договор. Месечното ми възнаграждение беше в размер на 200 лв.

През втората година, с много мъки получих граждански договор за национален селекционер по Муай Тай и изпълнявах функциите на незнайно кой треньор на националния отбор кикбокс със заплащане в размер на 400 лв.

През тези години не съм се облагодетелствал по никакъв начин от заеманите от мен постове. Дори мога да кажа, че бях лъган най-безочливо, както и много други от Вас по „Програмата за развитие на спортните клубове“ на ММС.

Заявявам, че решенията на Управителния съвет са манипулирани и в повечето случаи са във вреда на спортните клубове или техните представители. За тази цел протоколите от Управителните съвети не се публикуват и не достигат до членовете на БККМТ.

На последното събрание, провело се на 13.01.2021г. в град София, всички решения, взети чрез гласуване на това събрание, бяха подменени, както като дневен ред, така и като смисъл, без знанието и одобрението на част от присъствалите.

Освен това се вземат еднолично финансови решения и се изразходват средства безотчетно на принципа “Владо предлага, Галин плаща“.

Последният пример е закупуването на поставения в Спорт Палас уред „мастер бокс“, за който и до днес няма финансови документи или отчет, а ние, останалите, научаваме за това от социалните мрежи. То тогава какви членове на управителен съвет сме ние и как да защитаваме вашите интереси?!

В този ред на мисли - който е предлагал да се извърши финансов одит, веднага му е поставян ултиматум да си подаде оставката като член на управителния съвет.

Системно се потъпква Уставът на БККМТ, както и разпоредбите на ММС, а също и на други властимащи органи. 

Затова предлагам да бъде избран Контролен съвет, както е упоменато в Устава, за да има контрол, а не шуробаджанащина. Предлагам националните треньори да бъдат избирани от Общото събрание.

Смятам, че представителите на клубовете са най-компетентни в правото си да избират национален треньор.

На провелия се лагер на националния отбор от 30.10-8.11.2021г. аз бях с положителен тест за КОВИД-19 и, естествено, не присъствах с цел опазване здравето на състезателите.

Владимир Вълев взе участие в лагера само за 4 дни, след което изостави отбора и отиде на почивка със семейството си, като заниманията се водиха от човека конфедерация Галин Димов. 

На провелото се световно първенство в Анталия Вълев дори не благоволи да присъства.

Задавам въпроси - как, кога и защо аз съм освободен през 2021 г.? Кой предложи моето освобождаване и кой гласува за това?

Също кой и кога предложи Владимир Вълев и реши да бъде официално назначен за национален треньор, като нито той, нито аз имаме необходимия ценз, а именно - висше образование, необходимо за длъжността национален треньор?

И не е ли това конфликт на интереси със заеманата от него длъжност като народен представител? 

Може би някой от вас ще ме попита защо хора, които съм създал, тренирал и дал им пътя в нашия спорт, сега злоупотребяват с доверието ни и се облагодетелстват от получената власт? И аз бях заблуден и манипулиран като всички Вас от тези лица, които не искам вече да назовавам по име.

Пиша всичко това, защото искам да знам кой и как в нашата конфедерация еднолично обвинява, решава и наказва без да се съобразява и взима решение без поне да ни уведоми?

Мисля, че сред нас има достатъчно доказани компетентни и авторитетни треньори, които могат да заемат длъжността треньор на националният отбор с решението на всички наставници на клубове, а не от шепа хора, сред които има и такива, които си нямат ни най-малка представа какво е призванието да бъдеш треньор, камо ли голямата отговорност и себеотдаване да си треньор на националният отбор.

С уважени: Станислав Бахчеванов"