Нов строителен сакатлък: Строеж се срути в "Манастирски ливади", блокове останаха без ток (СНИМКИ)

Хората са в паника, че свлачището е заплаха за инфраструктурата и комуникациите в квартала

Новини
13:17 - 08 Септември 2023
13164
Нов строителен сакатлък: Строеж се срути в "Манастирски ливади", блокове останаха без ток (СНИМКИ)

Поредно срутване на нов строеж ужаси жителите на "Манастирски ливади-Изток" в София. Свлачището е станало на спрян обект и застрашава инфраструктурата и комуникациите в околните блокове, сигнализираха граждани във Фейсбук.

Въпросният недомислен строеж се намира на ул. "Тодор Джабаров" и "Безименна". Хората в квартала разказаха, че комуникациите са разрушени от срутването, а част от квартала е останал без ток.

"Освен, че за 4 години "мостът" на улицата дори не беше укрепен, сега и малкото останала "инфраструктура" е буквално срината", коментират гражданите и питат дали ще бъдат предприети някакви реални мерки. Гражданите твърдят, че оградата на строежа не се срутва за първи път, а укрепването не е сигурно.

Те питат какви санкции са били наложени след първото срутване на същия обект и какъв контрол е бил упражнен относно допълнителното укрепване, което е трябвало да бъде изградено. "Определено не ги бива да укрепват изкопи. Откакто се срина първия път, минавам на бегом от там, а с колата заобикалям", коментира жител от квартала. Кметът на район "Триадица" Димитър Божилов, който веднага е отишъл на мястото съобщи, че електроподаването и водоподаването вече са възстановени, сезирани са и ДНСК.  

Това не е първото срутване на строеж в начален етап в квартала на кметицата Йорданка Фандъкова. През 2019-а пресен строеж изправи косите на местните, след като пропадна и повлече и основна улица в района. Срутването бе на ул. "Шарл Шампо".