Нов трансферен рекорд се задава в Англия

Мойсес Кайседо постигна договорка с Челси

Спорт
12:07 - 14 Август 2023
2163
Нов трансферен рекорд се задава в Англия

Челси постигна договорка да подпише в еквадорския халф на Брайтън Мойсес Кайседо, като трансферната сума ще бъде рекорд за Англия.

Sky Sports предаде, че Челси ще плати 115 милиона паунда, като ще подобри рекорда си за Енцо Фернандес, привлечен от Бенфика за 106,8 милиона през януари.

Добавя се, че Кайседо ще подпише договор за 8 години със "сините". Челси е трябвало да увеличи предложението си няколко пъти, след като Ливърпул също постигна договорка с Брайтън за играча на стойност 111 милиона паунда.

21-годишният Кайседо имаше още 4 години договор с Брайтън, но заяви пред ръководството на клуба, че иска да напусне и да играе на "Стамфорд Бридж" по-скоро, отколкото на "Анфийлд".

Той подписа с Брайтън през февруари 2021 за 4,5 милиона паунда и бе преотстъпен на белгийския Беершот. Под ръководството на мениджъра Де Дзерби Кайседо блестя на терена през миналия сезон.

Челси планира да се подсили и в атака след операцията на новото попълнение Кристофер Нкунку и напускането на Кай Хаверц и Кристиан Пулишич.

"Сините" започнаха новия сезон във Висшата лига с равенство с Ливърпул 1:1.