НОВ ТРЕНЬОР: ЦСКА се е разбрал с Томаш?

У нас
17:44 - 26 Август 2024
2483
НОВ ТРЕНЬОР: ЦСКА се е разбрал с Томаш?

ЦСКА е постигнал споразумение с Александър Томаш да стане старши треньор на тима, твърди "Тема Спорт". Вчера от Борисовата градина влязоха в контакт с наставника на Спартак Варна, а днес са договорили всички детайли по преминаването му в клуба.

Той ще води червените заедно с щаба си в състав Констанин Мирчев - помощник, Христо Колев-Бащата - помощник, Тодор Кючуков - треньор на вратарите.

ЦСКА ще заплати солидна неустойка на Спартак, за да си осигури услугите на Томаш, който изведе соколите до исторически старт в първенството и второ място във временното класиране.

45-годишният специалист със сигурност ще ръководи ЦСКА във вечното дерби с Левски след паузата за националните отбори, като все още не е ясно дали ще поеме отбора още сега, преди домакинството на Ботев Пловдив в петък.

Александър Томаш е юноша на ЦСКА, като същото се отнася и за помощниците му Мирчев и Кючуков. Той има 172 мача с червената фланелка и е двукратен шампион и носител на купата на страната с тима.

Дебютира като треньор в елита с Верея през 2016 година, а след това води още Берое, Етър, Локомотив Пловдив и сега Спартак Варна. Отдавна Томаш имаше желание да поеме отбора на сърцето си и беше ясно, че това рано или късно ще се случи. Ето, че този момент дойде.