Нов труден успех на Рома

Вълците спецелиха визитата си на последния Салернитана

Спорт
11:12 - 30 Януари 2024
1258
Нов труден успех на Рома

Рома постигна трудна победа с 2:1 в гостуването си на последния в класирането на Серия "А" Салернитана от 22-рия кръг. "Вълците" никак не впечатлиха с играта си, особено през първото полувреме, но успяха да вземат ценни три точки и да запишат втори пореден успех откакто Даниеле Де Роси пое отбора.

Пауло Дибала от дузпа в 51-вата и Лоренцо Пелегрини в 66-ата минута отбелязаха за гостите, докато за домакините се разписа Йоргос Кастанос в 70-ата минута.

През първото полувреме Салернитана категорично бе по-добрият отбор и пропусна няколко добри възможности за откриване на резултата чрез Антонио Кандрева, Домагой Брадарич и Лум Чауна, като на два пъти и Руи Патрисио се прояви с чудесни спасявания.

В началото на втората част обаче Рома получи дузпа в своя полза. В 49-ата минута Джулио Маджоре не се ориентира в наказателното поле и докосна топката с ръка, а съдията посочи бялата точка. Пауло Дибала не сгреши при изпълнението на наказателния удар и откри резултата с първия точен удар за "вълците" в мача - 0:1.

Гостите удвоиха преднината си в 66-ата минута, когато Рик Карсдроп се включи добре по дясното крило и центрира към Лоренцо Пелегрини на далечната греда, а халфът засече кълбото в мрежата за 0:2.

Салернитана обаче не се предаде и в 70-ата минута се върна в мача. Чауна центрира отляво и Кастанос с глава бе точен за 1:2.

След това домакините създадоха още няколко положения пред вратата на Руи Патрисио, който трябваше да прави важно спасяване след изстрел на Кандрева от добра позиция. В 86-ата минута ветеранът поиска и дузпа за задържане от Йоренте в пеналта, но съдията подмина ситуацията.

В крайна сметка обаче Рома удържа победата и събра актив от 35 точки, като така излезе на 5-ата позиция във временното класиране. Салернитана пък допусна поредна загуба и остава на дъното с едва 12 точки до момента.