Нова атракция ще прави Занзибар още по-атрактивен

Нещо за четене
16:00 - 29 Септември 2021
2214
Нова атракция ще прави Занзибар още по-атрактивен

Напоследък Занзибар е все по-предпочитана и достъпна дестинация. А ако всe още не сме посетили екзотичния остров, част от Танзания, скоро ще имаме още една причина да го направим.

Zanzibar Domino Tower Resort е поредният мащабен и доста смел проект, който успя да привлече вниманието ни. Той е дело на Жан-Пол Касия - основател и директор на архитектурното бюро xCassia, базирано в Дубай. 

Идеята му хрумва за пръв път в Париж през 2009 г. Докато покойният му баща и двамата му синове играят на домино, той скицира внушителната сграда, която изглежда точно сякаш е построена от черните плочки с бели точки.

Така след повече от десетилетие мечти за проекта, който съчетава в себе си геометрия, чисти линии и пропорции и символизира растеж и свобода, Касия е на път да го превърне в реалност.

Zanzibar Domino е курорт, който ще бъде построен на изкуствен остров с големина 370 000 кв. в, свързан с мост към западния бряг на Занзибар.

Мястото ще предлага огромно разнообразие от активности и забавления, които да задоволят и най-високите изисквания на гостите.

В долната част на кулата ще има яхтено пристанище, аквариум, изложбен и културен център и конферентна зала с капацитет 1000 души. Във външната част на спиралата ще са разположени редица търговски обекти, яхтен клуб, кино и инфинити басейн на покрива.

В сградата с нестандартна форма своето място ще намерят и няколко хотела с пет и шест звезди, частни резиденции, СПА центрове, панорамни асансьори и платформа за наблюдение.

Няма да липсва и голф игрище, както и параклис за сватби, до който ще се стига по специален дървен мост.

Една част от луксозния курорт пък ще бъде с ограничен достъп. До нея ще се стига с хеликоптер, лодка или по мост. Там ще се построят 104 вили над водата, като всяка от тях ще разполага с личен персонал, предава Daily Mail.

При проектирането на сградата Касия залага и тераси навсякъде, които са ориентирани на юг и югозапад и предлагат гледка към Каменния град (историческия център на столицата Занзибар), както и към красивото крайбрежие на острова.

Интересното е, че проектът първоначално е бил замислен да сe осъществи в залива Ха Лонг във Виетнам, но миналата година Касия постига договорка с танзанийска компания и се решава финално да бъде край бреговете на Занзибар. Строежът трябва да започне през следващите шест месеца, а дата зa откриването все още не е насрочена.

Но какво ли мислят за идеята туристите, които си харесват "дивия и нецивилизован" Занзибар?