Нова година с Lupa.bg: Печени круши с коричка в сироп
за 4 броя, 60 мин
Продукти
За крушите: 4 круши, 125 г брашно, 1 ч.л. какао на прах, 1 ч.л. микс ароматни подправки на прах – канела, карамфил, бахар, кардамон, 2 щипки бакпулвер, 60 г кафява захар, 80 г масло, 1 жълтък.
За сиропа: 175 г кафява захар, 3 звездички анасон, 1 пръчка канела, 2 карамфилчета, 20 мл ром или друг ароматен алкохол.
Приготвяне
Смесва се брашното с какаото, подправките, захарта и бакпулвера. Добавят се маслото на парченца и жълтъкът. Омесва се гладко тесто и се слага опаковано в хладилника за 1 час.
Сварява се сироп за 20 мин. от кафявата захар, анасона, пръчката канела, карамфилчетата и 250 мл вода. Добавя се ромът и се оставя да изстине.
Тестото се разточва на кора 3 мм. Покрива се всяка круша с тесто. Подреждат се в тава с хартия за печене.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса 15-20 мин. Крушите се разполовяват и се поднасят в сиропа.