Нова издънка на Реал

Разликата с Барса вече е 5 точки

Спорт
08:02 - 30 Януари 2023
1742
Нова издънка на Реал

Шампионът Реал Мадрид не успя да пречупи Реал Сосиедад в домакинството си от Ла Лига и мачът завърши 0:0. По този начин лидерът Барселона увеличи на 5 точки аванса си на върха след този 19-и кръг.

За първи път от началото на сезона тимът на Карло Анчелоти не успя да отбележи гол и това се оказа решаващо. Винисиус Жуниор направи три сериозни пропуска, като тази вечер срещу себе си “белите” имаха перфектен вратар в лицето на Алекс Ремиро, който отрази всичките седем шута в очертанията.

Донякъде столичани имаха шанс, че не останаха с човек по-малко за последните около 15 минути, тъй като Начо Фернандес, който вече имаше жълт картон, умишлено спря с ръка хвърляне на тъч на съперника. 

Трудният двубой обаче не е изненада, защото Сосиедад е трети в класирането и дори при победа щеше да застигне Реал Мадрид. През идната седмица и столичани, и Барса ще изиграят отложените си мачове покрай участието си в Суперкупата на Испания. За тима от "Бернабеу” обаче става тежко, защото скоро му предстои битка и на Световното клубно първенство в Мароко - две срещи на 8 и 11 февруари.

В четвъртък Реал ще приеме Валенсия в отложена среща, а след това в неделя ще гостува на Майорка.