Нова измама в мола: Мошеници "опаковат" подаръци, връщат кутии с тухли и стара хартия

Общество
17:30 - 27 Януари 2020
4140
Нова измама в мола: Мошеници "опаковат" подаръци, връщат кутии с тухли и стара хартия

Нова схема за кражби на гърба на наивни клиенти измислиха тарикати, подвизаващи се в един от най-големите столични молове. Измамени посетители алармираха, че са станали жертва на хитро скалъпената им схема. Ето и как действат въпросните обирджии, представяли се за фирма, опаковаща подаръци.

Двама от бандитите няколко дни поред са били на партера на търговския център, „въоръжени” с шарени опаковки и панделки. Те предлагали естетично опаковане на подаръците, купени от посетителите. И то безплатно. Естествено, офертата светкавично е зарибила достатъчно народ, решил да спести скъпите хартийки и финтифлюшки. Професионалистите дори предлагали на клиентите да се поразходят за 5-10 минути, докато разкрасяват стоката. След това клиентът си получавал готов, опакован красиво подарък и доволен си тръгвал.

При отварянето на подаръка обаче шокът бил огромен - в кутиите липсвали купените вещи - парфюм, дреха или сувенир, а на тяхно място наивниците откривали парче от тухла или просто натъпкана хартя.

„Това им е номерът - да приберат скъпите вещи. Затова и карат хората да се разхождат, докато уж опаковат, за да могат да напъхат бързо в кутията нещо, подходящо тежко”, разказаха измамени пред Lupa.bg.

На няколко пъти мошениците били питани от представители на мола дали имат разрешение за дейността си. Хитреците обаче отговаряли, че тъкмо са изпратили човек да вземе въпросния документ.